Mosási GYÍK

Fontos a szétválogatás, előkezelés mosás előtt?

Mosási GYÍK segít! Igen, az eredményes mosás első lépése a ruhák szétválogatása! Ruháink szépségének megőrzése érdekében fontos, hogy mosás előtt megfelelően szétválogassuk azokat. Első szempont, a szín szerinti szétválogatás. Semmiképp ne mossuk össze a teljesen különböző színeket! A ruhák szétválogatása színek szerint: – fehér; – világos színes; – sötét színes. További fontos információért olvasd el a Szétválogatás, előkezelés mosás előtt című cikkünket!

A farmer mosásának vannak praktikus lépései?

A farmer mosása egyáltalán nem egy bonyolult folyamat, viszont érdemes néhány fontos lépést betartanunk. Például ne hagyjunk a zsebekben semmit vagy érdemes kifordítva mosni. Nagyon nem mindegy milyen mosószert használunk. További fontos információért olvasd el a Farmer mosása című cikkünket!

A fehér ing mosása nagy körültekintést igényel?

Változó minőségben készítik őket, alapos odafigyelést igényel megfelelő szortírozásuk, minőségük tekintetében is. Mindig tartsuk be a címkén található utasításokat. Ezzel biztosíthatjuk, hogy fehér ingünk sokáig szép maradjon. A minőség megőrzése érdekében, ne bíráljuk felül azokat. További fontos információért olvasd el A fehér ing mosása című cikkünket!

Speciális mosást igényel a sportruházat?

Sportruházatunk egyes darabjait speciális védőréteggel látták el. Ezek megtartása érdekében kifejezetten ajánlott mosásukra alkalmas mosóprogramot választanunk. Ha MaxWash folyékony mosószert használunk, megelőzzük a sportruházat szálaiba maradt mosópor okozta kellemetlenséget. További fontos információért olvasd el A sportruházat mosása című cikkünket!

Mire kell odafigyelni a színes ruhák mosásánál

A színes ruhák mosása igényli a legalaposabb felkészültséget, hiszen csak így előzhetők meg a mosási balesetek. Arról nem is beszélve, hogy ruhatárunk zömét a színes ruhák teszik ki. Első lépésként gondosan válogassuk szét a sötétebb és a világosabb ruhadarabokat. További fontos információért olvasd el A színes ruhák mosása című cikkünket!

Munkaruha mosásakor tehetek a többi ruhából is a mosósgépbe?

Soha ne mossuk a munkaruhát a többi szennyessel együtt. A munkaruhánkon lehetnek olyan szennyeződések, amik károsíthatják a többi ruhát. A megfelelő mosószer kiválasztás különös gondosságot igényel. Minden esetben javasoljuk a MaxWash folyékony mosószereinek használatát. További fontos információért olvasd el A munkaruha mosása című cikkünket!

A finom ruhaneműk mosását kézzel vagy géppel érdemes végezni?

Mosógéppel történő mosásukra, általában kevés finom ruhanemű címkéjében kapunk engedélyt. Ilyenkor a 30 C kézi mosást kell választanunk. Ha szerencsések vagyunk, találunk a mosógépünkön finom ruhanemű mosására alkalmas programot. Ez a program biztosítja ruháinknak nemcsak az alacsony hőmérsékletet, de az alacsony fordulatszámon történő centrifugálást is. További fontos információért olvasd el A finom ruhaneműk mosása című cikkünket!

Mosás után hogyan célszerű szárítani a ruhákat?

Mosás után jöhet a teregetés, szárítás. Szerencsés esetben a szabadban teregethetünk. A MaxWash folyékony mosószer és textilöblítő alkalmazása mellett, a friss levegő, a napsütés kellemes illattal járja át ruháinkat. Nemcsak a levegőn száríthatunk mosás után. A szárítógép nagy segítség lehet, főleg gyerekes családoknak. Persze csak megfelelő körültekintéssel. További fontos információért olvasd el A mosás után című cikkünket!

Hogyan tudom a vörösbor okozta foltot eltávolítani?

A legfontosabb, hogy minél hamarabb megkezdjük a folt eltávolítását, ezzel is megelőzve, hogy a szövet szálaiba jutott vörösbor még nagyobb károkat okozzon. Talán nem is gondoltuk volna, de a legkézenfekvőbb megoldás, a közönséges konyhasó. A konyhasóról köztudott, hogy rendkívül jó nedvszívó képessége van. Szórjuk rá a vörösbor foltra és várjuk ki jótékony hatását. A só dolgozik, foltunk elhalványul. További fontos információért olvasd el A vörösbor folt eltávolítása című cikkünket!

El lehet távolítani a ruhákból az ételfoltokat?

Természetesen, igen, de használd a következő pár tanácsot! Fontos az ételfolt eltávolítása minél előbb! Az első és ugyanakkor nagyon fontos szabály, hogy az ételfoltot ne hagyjuk beszáradni. A lehető leghamarabb kezelnünk kell azokat. Nemcsak azért, hogy makulátlanul távolíthassuk el őket, hanem azért is, mert károsíthatják az anyagot. Nem utolsó sorban pedig, kellemetlen szagúak lehetnek. További fontos információért olvasd el Ételfolt eltávolítása című cikkünket!

A gépi olajokat és zsírokat hogyan célszerű eltávolítani?

Minden folt, előkezelést igényel. Ez alól természetesen a gépi kenőanyag folt sem kivétel. Sőt! Mivel olajos foltról van szó, a leghatékonyabb előkezelést igényli. Fontos, hogy olyan folteltávolítót használjunk, amely a zsíros szennyeződések oldására lett kifejlesztve. Vigyük fel a MaxWash folyékony mosószert közvetlenül a szennyezett ruhadarab foltjaira. További fontos információért olvasd el Gépi kenőanyagok eltávolítása című cikkünket!

Hogyan távolítsam el a dezodorfoltokat a ruháimról?

Vigyük fel a MaxWash folyékony mosószert úgy, hogy enyhe nyomkodó mozdulatokkal minél intenzívebben juttathassuk azt a szövet szálai közé. 5-10 perc hatóidő elegendő lesz és már indulhat is a gépi mosás. Minden esetben az anyag minőségének és színének megfelelő MaxWash folyékony mosószert válasszunk, megőrizve ezzel dezodorfoltos ruhánk alakját és színét. További fontos információért olvasd el a Dezodorfolt eltávolítása című cikkünket!

Hogyan távolítsam el a testápoló foltot a ruhámról?

A testápolók, bőrkrémek és leégés elleni kozmetikumuk kivétel nélkül olajbázisúk. Ebből tehát logikusan következik, hogy olyan folteltávolítót kell használnunk, amely az olajos foltokat veszi célba. Nagyon fontos, hogy megfelelő körültekintéssel vásároljunk. Egy rosszul megválasztott folteltávolító végzetes nyomot hagyhat ruháinkon. Javasoljuk a ruha mosásához alkalmazható MaxWash folyékony mosószer használatát. További fontos információért olvasd el a Testápoló folt eltávolítása című cikkünket!

Kezelhető a háziállat okozta folt?

Mint minden más folt, a háziállat okozta folt is kezelhető. Az azonnali hideg vízben áztatás legyen az első lépés. Csak ezután kezeljük a foltot a megfelelő MaxWash folyékony mosószerrel. Tegyük a foltra és hagyjuk, hogy kifejtse jótékony hatását. Miután megfelelően előkezeltük, jöhet a mosás. További fontos információért olvasd el a Háziállat okozta folt eltávolítása című cikkünket! Remélejük mosási GYÍK rovatunk segít, hogy ruhái a lehető legtovább megőrizzék erdeti kinézetüket és színüket!