ruhák szétválogatása

Photo by: CSG Socks

Szétválogatás, előkezelés mosás előtt

A ruhák szétválogatása az első lépés! Ruháink szépségének megőrzése érdekében fontos, hogy mosás előtt megfelelően szétválogassuk azokat.

Első szempont, a szín szerinti szétválogatás. Semmiképp ne mossuk össze a teljesen különböző színeket! A ruhák szétválogatása színek szerint:

– fehér
– világos színes
– sötét színes

Második szempont lehet, az előkezelést igénylő darabok kiszedése. Mivel ezeket a darabokat mosás előtt kell kezelnünk, mindenképp használjuk a megfelelő eljárásokat.

Egyes darabok, pl. a finom ruhanemű bevarrt címkéi, nem engedik a gépi mosást. Ezeket is külön kell válogatnunk a többi darabtól.

Azzal, hogy színenként válogattuk szét a ruhadarabokat, még nem következik logikusan, hogy indulhat a mosás. Fontos szétválogatnunk a ruhaneműket is több szempont szerint: pl.

-ágynemű
-farmer
-törölköző
-fehérnemű, stb.

Minden darab más és más mosási hőfokot igényel. Ezeket mindenképp szem előtt kell tartanunk.

Szétválogatáskor, arra is fontos odafigyelnünk, hogy a mosásra váró darabok között, találunk-e újonnan vásárolt darabokat. Mivel ezen ruhaneműk kezelését még nem ismerjük, mindenképp külön kell kezelnünk őket. Meg kell győződnünk róla, mely szétválogatott darabokkal moshatjuk együtt. Persze csak azután, hogy meggyőződtünk a darab színtartósságáról. Így elkerülhetjük, hogy más darabjaink károsodjanak az együttmosás során.

Az anyagok minőségét sem hagyhatjuk figyelmen kívül, mivel a pamut és műszálas darabok nem ugyanazt a hőfokot igénylik.

Miután mindent alaposan szétválogattunk, érdemes a mosás megkezdése előtt a ruhadarabokat kifordított állapotban mosnunk.

Ha elég alaposak voltunk szétválogatáskor, ruháink meghálálják és sokáig élvezhetjük őket.

Javasoljuk, minden mosás esetében használjunk MaxWash textilöblítőt, hogy ne csak teljesen tiszták legyenek a ruhák, hanem kellemes illatúak is.

A hatékony mosás érdekében tekintsd meg a MaxWash folyékony mosószer és textilöblítő kínálatát!