A fehér ing mosása

A fehér ing minden gardrób vagy ruhásszekrény alapdarabja. Minőségüket tekintve többféle anyagból készülhetnek. A fehér ing mosása tehát, nagy körültekintést igényel. Mivel változó minőségben készítik őket, alapos odafigyelést igényel megfelelő szortírozásuk, minőségük tekintetében is.

Mindig tartsuk be a címkén található utasításokat.

Ezzel biztosíthatjuk, hogy fehér ingünk sokáig szép maradjon. A minőség megőrzése érdekében, ne bíráljuk felül azokat.

A fehér ing igen kényes ruhadarab, leginkább mégis a galléron és a kézelőn szennyeződik. Válasszuk a MaxWash folyékony mosószer kínálatából a fehér ruhákhoz ajánlottat. Ez nem roncsolja az anyagot és a foltoktól is megszabadít. A MaxWash folyékony mosószerekkel biztosíthatjuk a megfelelő előkezelést. Szükség esetén áztassunk is. Ha megfelelő előkezelést végzünk a kényes területeken, nem csalódunk majd a mosás végeredményén.

A mosási hőfok helyes kiválasztása elengedhetetlen. 30-40 °C  történik a fehér ing mosása. Egyes darabokat csak kézzel moshatunk. Ha a bevarrt címke nem enged gépi mosást, csak kézi mosást alkalmazzunk. A modernebb kivitelű mosógépek már rendelkeznek kézi mosás programmal. Ez nagyban megkönnyíti a dolgunkat és időt is spórol.

Mosás előtt, gomboljuk ki az inget, a kézelőt is. Így biztosan patyolattiszta lesz mindenhol. Bár a színét nem kell óvnunk, mégis fordítsuk ki. Ezzel megakadályozzuk a bolyhosodást.

Mivel fehér ingről van szó, fehérítsünk mosás közben. Ezt megtehetjük a MaxWash folyékony mosószer kínálatából a kifejezetten a fehér ruhákhoz ajánlottal. Fehérítőt csak akkor használjunk, ha a bevarrt címke lehetőséget ad rá. A fehérítőben áztatással legyünk óvatosak. Egyes termékek sárgítják, gyengítik az anyagot. Nem szeretnénk ellenkező hatást elérni.

A centrifuga fordulatszámát mindenképp alacsonyra állítsuk. Hálásak leszünk magunknak, mikor a mosásból kivéve, nem egy agyongyűrt fehér inggel találkozunk. Arról már nem is beszélve, hogy nem rontjuk fehér ingünk minőségét.

Számos dologra kell figyelnünk egy fehér ing mosásakor, de ha egyszer megtanuljuk, rutinná válik. Ragyogó fehér ingeket akaszthatunk vissza gardróbunkba.

Javasoljuk, minden mosás esetében használjunk MaxWash textilöblítőt, hogy ne csak teljesen tiszták legyenek a ruhák, hanem kellemes illatúak is.

A hatékony mosás érdekében tekintsd meg a MaxWash folyékony mosószer és textilöblítő kínálatát!