A finom ruhaneműk mosása

Nem csak szépülhetnek, de sérülhetnek is ruháink, különösen a finom ruhaneműk mosása közben. Elengedhetetlent tehát, hogy a mosás előtti válogatáskor, figyelmet fordítsunk finom ruhaneműink szelektálására. Természetesen nem csak a szín szerinti válogatás a szempont, ruháinkat anyagminőség szerint is válogassuk szét.

Minden olyan ruhanemű, ami kényes vagy sérülékeny anyagból készült, ezt a kategóriát erősíti.

Mint minden más ruhaneműt, ezeket a darabokat is ellátják kezelési útmutatóval. Talán érthető, hogy ezen finom ruhaneműk mosása esetében különösen fontos az útmutatások betartása, hogy elkerüljük a mosási baleseteket. A nem megfelelően kezelt finom ruhaneműk elnyúlhatnak vagy épp összemehetnek. Bolyhosodhatnak és megsérülhet az anyag.

Mosógéppel történő mosásukra, általában kevés finom ruhanemű címkéjében kapunk engedélyt. Ilyenkor a 30 oC kézi mosást kell választanunk. Ha szerencsések vagyunk, találunk a mosógépünkön finom ruhanemű mosására alkalmas programot. Ez a program biztosítja ruháinknak nemcsak az alacsony hőmérsékletet, de az alacsony fordulatszámon történő centrifugázást is.

Fontos azonban, hogy mindezek tudatában is fordítsunk figyelmet finom ruhaneműinkre. A kényes csipkéből, selyemből készült melltartók, bugyik mosásához használjuk mosózsákot. Ezzel megvédjük őket a roncsolódástól, melltartóinkat pedig a deformálódástól. Ha finom ruhaneműk mosására alkalmas MaxWash folyékony mosószert használunk, nagyban hozzájárulunk szépségük és állaguk megőrzéséhez.

Ezt a fajta gondoskodást nemcsak fehérneműink igénylik. Alacsony hőfokkal selyemből készült darabjaink is biztonságban vannak.

A gyapjúból készült ruháink is finom ruhaneműk. Nem véletlen, hogy a szó hallatán elfog bennünket a pánik, hogyan varázsoljuk tisztává. A gyapjú ellensége a magas hőfok, hatására összemegy. Ennek elkerülésére csak kifejezetten gyapjú mosására alkalmas programmal moshatjuk. A mosószer megválasztásakor is fontos, hogy gyapjú termékek mosására alkalmas mosószert használjunk. Centrifugáznunk is a legalacsonyabb fordulatszámon lehet, mert a magas fordulatszám visszafordíthatatlan gyűrődéseket okoz.

Finom ruhaneműink ápolása talán nehéz feladatnak tűnik. Mégis érdemes gondot fordítanunk rájuk, hogy megmaradjanak olyan szépnek, mint amikor beléjük szerettünk.

Javasoljuk, minden mosás esetében használjunk MaxWash textilöblítőt, hogy ne csak teljesen tiszták legyenek a ruhák, hanem kellemes illatúak finom tapintásúak is.

A hatékony mosás érdekében tekintsd meg a MaxWash folyékony mosószer és textilöblítő kínálatát!