A színes ruhák mosása

A színes ruhák mosása igényli a legalaposabb felkészültséget, hiszen csak így előzhetőek meg a mosási balesetek. Arról nem is beszélve, hogy ruhatárunk zömét a színes ruhák teszik ki.

Gondosan válogassuk szét a sötétebb és a világosabb ruhadarabokat.

Nemcsak a színekre kell koncentrálnunk. Külön kell kezelnünk a kényesebb anyagból készült darabokat, színes fehérneműket, kötött ruhákat is. Színes ruháinknak is lehetnek speciális tulajdonságaik. Ezeket is külön kell szednünk. A törölköző és ágynemű, nem színes ruha. Ne mossuk együtt mindennapi ruháinkkal.

A bevarrt címke minden esetben segít, a helyes hőfok kiválasztásában. Általában a 30-40 oC mosás ajánlott. Egyes daraboknál viszont, a kézi mosást javasolják. Nagy segítség ha mosógépünk rendelkezik kézi mosás programmal. Színes fehérneműinkhez pedig használjunk mosózsákot. Ezzel védve őket az alakvesztéstől, roncsolódástól.

Mivel a színes ruhák mosása a cél, válasszunk ezekhez megfelelő MaxWash folyékony mosószert. Így óvhatjuk színüket. Semmiképp ne a fehér ruhákhoz ajánlott MaxWash folyékony mosószert használjuk, mert az fehérítőt is tartalmaz.

Nemcsak azzal óvhatjuk színes ruháinkat, hogy megfelelő hőfokot és mosószert választottunk. Fontos, hogy kifordított állapotban mossuk őket. Ha makacsabb szennyeződést találunk, mindenképp kezeljük, színes ruhákhoz használható MaxWash folyékony mosószerrel közvetlenül. Ha szükséges áztassuk, vagy állítsunk áztatást mosóprogramunkhoz.

Ha felhúzzuk a cipzárakat, nem okoznak sérülést más színes társaikon. Hasznos a tépőzárakat is összezárni, gombokat összegombolni, patentokat kapcsolni.

Ruhatárunk többségét a színes ruhadarabok alkotják. Ez nem jelenti azt, hogy degeszre kell tömjük velük a mosógépet. Mindig hagyjunk elég helyet a mosógépben. Ezzel biztosíthatjuk, hogy színes ruháink megfelelő mosásban részesüljenek. Nem utolsó sorban pedig megkíméljük őket a nem kívánt gyűrődéstől.

Ha csak világos és sötét árnyalatokra szortírozhatjuk ruháinkat, fennáll annak a veszélye, hogy összefogják egymást. Ennek elkerülésére használhatunk színfogó kendőt.

Ez a néhány szabály segít, hogy színes ruháink sokáig szépek maradjanak.

Javasoljuk, minden mosás esetében használjunk MaxWash textilöblítőt, hogy ne csak teljesen tiszták legyenek a ruhák, hanem kellemes illatúak is.

A hatékony mosás érdekében tekintsd meg a MaxWash folyékony mosószer és textilöblítő kínálatát!