Mosás után

Miután elindítottuk mosógépünkön a megfelelő programot, fellélegezhetünk. Persze csak addig, amíg el nem készül a mosás. Mosás után még fontos teendők várnak ránk.

Első feladatunk a mosott ruhát, a lehető leghamarabb kipakolni a mosógépből.

Ezzel megakadályozzuk, hogy gyűröttek legyenek és elkerülhetjük, hogy a mosógépben felejtett nedves ruha kellemetlen szagú legyen.

Mosás után jöhet a teregetés, szárítás. Szerencsés esetben a szabadban teregethetünk. A MaxWash folyékony mosószer és textilöblítő alkalmazása mellett, a friss levegő, a napsütés kellemes illattal járja át ruháinkat. Téli időszakban is teregethetünk a szabadban, tévhit hogy ha hideg van, nem szárad a ruhanemű. – Csak meg ne fagyjon! J –

De hogyan teregessünk helyesen?

Mindig rázzuk ki a ruhát teregetés előtt, ezzel megkönnyítjük majd a vasalást. Célszerű formára igazítani az egyes darabokat, így megtartják eredeti alakjukat. Minden ruhadarabunk más és más teregetést igényel. Az ingeket, blúzokat tegyük vállfára. Gomboljuk be a gombokat, így könnyebb lesz formára igazítanunk. Kötött termékeink elnyúlnak a szárítón, ezért mindenképp formára igazítva, felketve szárítsuk. Fehérneműinket is célszerű fektetve szárítani, különösen a melltartókat. Így nem deformálódnak. Megtartják eredeti alakjukat.

A ruhacsipesz használatával óvatosan bánjunk. Nyomot hagy a ruhadarabjainkon, melynek eltávolítás nem csak bosszúságot, de nehézséget is okoz.

Nemcsak a levegőn száríthatunk mosás után. A szárítógép nagy segítség lehet, főleg gyerekes családoknak. Persze csak megfelelő körültekintéssel.

Egyes textilek számára (pl. törölközök) kifejezetten előnyös a szárítógépben való szárítás, hiszen ettől lesznek puhák. A nagyobb vagy vastagabb darabok szárítására mindenképp előnyös. Persze csak a bevarrt címke engedélyével és a megfelelő szárítási hőfok kiválasztásával. Nem mellékes tényező, hogy jelentősen lerövidül a száradási idő. Természetesen hétköznapi ruháinkat is száríthatjuk a szárítógépben, miután meggyőződtünk róla, hogy a bevarrt címke engedi.

Azzal egy időben, hogy időt spórolunk a szárítógép használatával, nem kell lemondanunk az illatokról. A MaxWash folyékony mosószer és textilöblítő használatának köszönhetően a ruháinkat kellemes illat lengi majd át.

Döntsön mindenki belátás szerint, melyik szárítási módot választja. A frissen mosott ruha megnyugtató látványát, nem befolyásolja.

Javasoljuk, minden mosás esetében használjunk MaxWash textilöblítőt, hogy ne csak teljesen tiszták legyenek a ruhák, hanem kellemes illatúak finom tapintásúak is.

A hatékony mosás érdekében tekintsd meg a MaxWash folyékony mosószer és textilöblítő kínálatát!