A munkaruha mosása

A munkaruháink, a legkülönbözőbb szennyeződéseknek vannak kitéve, hiszen nap mint nap hordjuk őket. Arra szolgálnak, hogy megvédjük a hétköznapokban hordott ruháinkat ezektől a szennyeződésektől, vagy épp a védelmünket szolgálják. A munkaruha mosása nagy körültekintést igényel , hiszen az egyes darabokon makacs foltok, vegyszerek is lehetnek.

Egyes munkaruhák speciális tulajdonságokkal bírnak.

Ezen tulajdonságuk megtartása nagyon fontos a mosásuk során. Ha elveszítik ezen tulajdonságaikat, akkor elveszítik funkciójukat is.

Az első és legfontosabb szabály, hogy soha ne mossuk a munkaruhát a többi szennyessel együtt. A munkaruhánkon lehetnek olyan szennyeződések, amik károsíthatják a többi ruhát. A megfelelő mosószer kiválasztás különös gondosságot igényel. Minden esetben javasoljuk a MaxWash folyékony mosószereinek használatát. Egyrészt azért, hogy megtartsuk munkaruhánk speciális tulajdonságát, másrészt hogy megszabaduljuk a makacsabb szennyeződésektől. A legszerencsésebbek akkor vagyunk, ha mosógépünk rendelkezik olyan programmal, mely speciális ruhadarabok mosását is lehetővé teszi.

A munkaruhába varrt címke hasznos tanácsokkal lát el bennünket, az otthoni tisztítással kapcsolatban. Ne bíráljuk felül. Fokozott odafigyeléssel tartsuk be azokat.

Az alacsony hőfok munkaruhánk védelmét szolgálja. A nem speciális anyagokat moshatjuk magasabb hőfokon. A magas hőfok segít a foltok eltávolításában és fertőtlenítő hatással bír. Amennyiben a bevarrt címke engedi, áztassunk nyugodtam. A foltok dörzsölése nem ajánlott. Károsítja az anyag minőséget, veszíthet rugalmasságából, sérülhet.

Mosás előtt ellenőrizzük a zsebeket, távolítsuk el a levehető elemeket a munkaruhánkról. Ezzel megakadályozzuk, hogy sérülést okozzanak munkaruhánkon. Cipzárakat húzzuk fel, tépőzárakat zárjuk össze. Így nem sérül munkaruhánk a mosás során. Ha kifordítva mossuk, megőrizzük a színét és a bolyhosodástól is megóvjuk.

Alacsony fordulatszámon centrifugázzuk, amennyiben megengedett. Egyes darabokat csak kézzel csavarhatunk, ezt mindenképp tartsuk szem előtt.

Ha mindenre odafigyeltünk, a munkaruha mosása után is megőrizte tulajdonságait, foltmentes és bevetésre vár.

Javasoljuk, minden mosás esetében használjunk MaxWash textilöblítőt, hogy ne csak teljesen tiszták legyenek a ruhák, hanem kellemes illatúak is.

A hatékony mosás érdekében tekintsd meg a MaxWash folyékony mosószer és textilöblítő kínálatát!