Gépi kenőanyagok eltávolítása

A gépi kenőanyagok  eltávolítása a ruhákból talán nem mindennapos eset. Mindazonáltal számos foglalkozás vagy hobbi kellemetlen velejárója lehet egy vagy több kenőanyag folt.

Valószínűleg senki nem találkozott még olyan autószerelővel, aki makulátlan, gépi kenőanyagoktól mentes ruhában képes elvégezni a szükséges javításokat autónkon. A gépi kenőanyagok  eltávolítása nem egyszerű feladat. Márcsak azért sem, mert a gépi kenőanyagoknak számos fajtája létezik. Elég talán csak a motorolajat, vagy a gépzsírt említenem. Már a szavak említése is kellemetlen érzéseket kelt bennünk. A gépzsíros ruha látványáról már nem is beszélve.

Jöjjön a megoldás, mielőtt elszaladnánk a hozzánk legközelebb eső munkaruházati üzletbe, gondolván ez a darab menthetetlen.

Minden folt, előkezelést igényel. Ez alól természetesen a gépi kenőanyag folt sem kivétel. Sőt! Mivel olajos foltról van szó, a leghatékonyabb előkezelést igényli. Fontos, hogy olyan folteltávolítót használjunk, amely a zsíros szennyeződések oldására lett kifejlesztve. Vigyük fel a MaxWash folyékony mosószert közvetlenül a szennyezett ruhadarab foltjaira. Enyhe mozdulatokkal juttassuk a szövetszálak közzé, ezzel segítve, hogy a lehető leghatékonyabban fejtse ki hatását. Ha a MaxWash folyékony mosószert felvittük a szennyeződésre, időt is kell hagynunk neki a zsír oldására. Persze nem órákról beszélek, elegendő lesz 5-10 perc. Az idő leteltével, áztassuk meleg vízbe 10-15 percre. Az áztatásból kivéve alkalmazzuk újra a MaxWash folyékony mosószert a felületen. Enyhe nyomkodással juttatva a folteltávolítot a szövetszálakba. Most már jöhet a gépi mosás. Elengedhetetlen a megfelelő mosószer kiválasztása. Mindenképp jó, ha zsíroldó hatással is rendelkezik, és megóvja ruhánk színét, ehhez ajánljuk a MaxWash folyékony mosószereit.

Szerencsésebb esetben a ruhába varrt címke elég magas hőfokot engedélyez ahhoz, hogy eltűnjön a kellemetlen gépi kenőanyag. A magas hőfokon történő mosás, jótékony hatással lesz az olajos folt eltávolításában. Minél magasabb hőfokon moshatunk, annál nagyobb az esélyünk a sikeres folteltávolításra. Javasoljuk, minden mosás esetében használjunk MaxWash textilöblítőt, hogy ne csak teljesen tiszták legyenek a ruhák, hanem kellemes illatúak is.

Előfordulhat azonban, hogy nem sikerül elsőre teljesen eltüntetnünk a foltot. Az újabb előkezelés és az újabb mosás már nem jár annyi vesződséggel, hiszen egyszer már oldottuk a zsíros szennyeződést. Tegyük meg újra, így biztosan garantált a siker!

A hatékony mosás érdekében tekintsd meg a MaxWash folyékony mosószer és textilöblítő kínálatát!