Ételfolt eltávolítása

Mindenkivel előfordult már, hogy ételfolt szennyezte öltözékét. Ez halmozottan fordul elő gyerekes családokban, hiszen ők még nem olyan ügyesen bánnak az evőeszközökkel. Hamarabb előfordulnak az ételfolt balesetek. Fontos az ételfolt eltávolítása minél előbb!

Az első és ugyanakkor nagyon fontos szabály, hogy az ételfoltot ne hagyjuk beszáradni.

A lehető leghamarabb kezelnünk kell azokat. Nemcsak azért, hogy makulátlanul távolíthassuk el őket, hanem azért is, mert károsíthatják az anyagot. Nem utolsó sorban pedig, kellemetlen szagúak lehetnek.

Első lépésként a szilárd részeket távolítsuk el a ruhadarabról. Ezután jöhet a hideg vízzel való kiöblítés. Nem véletlen a hideg víz. A meleg víztől csak még jobban beszívódnak az ételfoltok a ruhadarabba.

Ezek után kezelhetjük az ételfoltot a megfelelő folttisztítóval. Nem mindegy, milyen tulajdonságokkal rendelkező folyékony mosószert öntünk a foltra. Passzolnia kell az ételfoltunkhoz. Amennyiben nem fehér ruhadarabról van szó, semmiképp ne használjuk a MaxWash fehér ruhákra való folyékony mosószerét, mert azt kifejezetten fehér ruhákhoz készítjük. A zsíros ételfoltok kezelésére, használjunk MaxWash folyékony mosószerből a foltra. Ha nincs kéznél ilyen, nyugodtan használjunk MaxWash mosogatószert. Remek szolgálatot tehet, hiszen zsíros edényeinkhez fejlesztették ki. Ha meggyőződtünk folttisztítónk alkalmasságáról, vigyük fel az ételfoltra és mindenképp hagyjuk állni rajta. Enyhe, nem dörzsölő mozdulatokkal a szövetszálak közé juttathatjuk a MaxWash folyékony mosószert vagy mosogatószert. Így intenzívebben fejti ki jótékony hatását. Pár perc elteltével áztassuk be az ételfoltos ruhadarabot, immár kézmeleg vízben. 30 perc áztatás után újból tegyünk az ételfoltra folttisztítót. Ellenőrizzük a bevarrt címke utasításait, és a megengedett legmagasabb hőfokon mossuk.

Szerencsétlenebb esetben, csak a mosás előtti szétválogatáskor vesszük észre, az akkor már beszáradt ételfolt eltávolítása nehézkes lehet. Nem kell azonnal a szemetesbe száműznünk a ruhaneműt. Hideg vízzel öblítsük ki, ezzel is oldva a foltot. Ha fehér ruhával van dolgunk, már nyúlhatunk is a fehérítő hatású MaxWash fehér ruhákhoz fejlesztett folyékony mosószerért. A színes darabokat színes ruhák mosásához való MaxWash folyékony mosószerrel kell kezelnünk, majd pár perces kezelés után, áztatnunk. Az áztatással juttathatjuk a szövetszálak közé a leghatékonyabban a MaxWash folyékony mosószert. Kevés anyag tolerálja a dörzsölést, óvatosan a mozdulatokkal. Inkább csak nyomkodjuk, ne dörzsöljük. Áztatás és nyomkodás után, a megengedett legmagasabb hőfokon mossuk az ételfoltos darabot.

Előfordulhat, hogy a mosásból kivéve nem lett maradéktalanul ételfoltmentes a ruhánk. Ebben az esetben meg kell ismételnünk a foltkezelést és természetesen a mosást. Fáradtságos tevékenység a folteltávolítás, de mindenképp olcsóbb, mintha új darabot kellene vásárolnunk.

A hatékony mosás érdekében tekintsd meg a MaxWash folyékony mosószer és textilöblítő kínálatát!