Milyen a jó kézfertőtlenítő?

Napjainkban a kéz fertőtlenítése napi rutinunk részévé vált. Otthoni, munkahelyi és szabadidős tevékenységeink során is alkalmazzuk. Víz nélkül pusztítja el ugyanis a kórokozók 99,9%-át. Köszönhetően talán a kézfertőtlenítők nyújtotta remek és gyors lehetőségeknek.  Egyszerűen és gyorsan használható a jó kézfertőtlenítő, mivel nincs szükség szappanra és vízre.

A kereskedelmi forgalomban többféle kézfertőtlenítő van forgalomban és ne feledkezzünk meg a csalókról, akik hamis, hatástalan szereket árulnak kézfertőtlenítőként.

Hogyan dönthetjük el, hogy melyik a legmegfelelőbb? Milyen a jó kézfertőtlenítő?

A legmegfelelőbbek elsősorban az alkoholos kézfertőtlenítők, amelyek gyors behatási idejük, és bőrtoleranciai hatásuk miatt kedveltek. Gondoltuk eddig. Mára azonban megjelent a piacon a kézfertőtlenítők egy új generációja. Ezek többsége benzalkónium-klorid hatóanyagú. Elpusztítja a baktériumokat, óvja a bőrt.  Emellett elég 5-6 óránként alkalmazni. Megoszlanak a vélemények az alkoholos és a benzalkónium-klorid tartalmú kézfertőtlenítők között.

A legtöbb esetben azonban az-az általános megállapítás, hogy a kézbőr szárazsága nem okoz súlyos problémákat. Az alkoholos kézfertőtlenítők ára is jelentősen alacsonyabb, mint a benzalkóniu-klorid tartalmúaké. A kézhigiénia kialakításában azonban jelentős szerepet kap a bőrünk állapota, épsége. Ez nagyon fontos, hiszen a kézfertőtlenítőt naponta többször is használjuk. Egyes kézfertőtlenítők a bőr kipirosodásához és kiszáradásához vezethetnek. Egyes esetekben az allergiás reakciók is jelentkezhetnek. Ezért a kéz fertőtlenítése mellett, nagyon fontos a bőrápolás és a bőrvédelem is.  Kézfertőtlenítés során gyakran tapasztaljuk, hogy a kézfertőtlenítő kiszárítja vagy károsítja a bőrfelszínt.

A MaxWash kézfertőtlenítő folyadékok összetételében helyet kapott a glicerin és a lanolin is, amelyekről köztudott, hogy ápolják, védik a bőrt. Így a MaxWash kézfertőtlenítő folyadékok használatával nem csak a baktériumok és vírusok ellen védekezhetünk, használatának köszönhetően a bőr kiszáradás elleni védelmét is elérjük. Válasszuk a MaxWash bőrbarát alkohol alapú kézfertőtlenítőket, a bőr gyakori kipirosodása és kiszáradása elleni irritációk jelentősen csökkentésére.

A jó kézfertőtlenítő tehát nem csak fertőtlenítő tulajdonságokkal bír. A baktériumokkal, gombákkal és egyéb vírusokkal szemben is védelmet nyújt. Deaktiválja az egyes vírusokat és lanolint is tartalmaz, amely a bőr védelmét szolgálja az alkohollal szemben. PH semleges és bőrbarát is. Mind ezek figyelembe vétele mellet, mindenkinek tanácsos a kézfertőtlenítők gyakori használata.

Talán az lenne a legjobb, ha mindenki hordana magánál kézfertőtlenítőt, hogy szinte minden baktérium és vírus ellen hatékony és gyors védelemmel legyen ellátva.

Javasoljuk, hogy szeretteik, barátaik, kollégáik, embertársaink és természetesen saját maguk védelmében tekintsék meg a MaxWash kézfertőtlenítő család széles választékát! Amelyek praktikus kiszereléseivel bárhol kéznél lesznek.