Hogyan válasszunk kézfertőtlenítőt?

Talán elgondolkodunk a cím olvasása láttán, hiszen joggal gondolhatjuk, a kézfertőtlenítő az kézfertőtlenítő. Miért és milyen lehetőségek közül választhatunk. Miután megértettük, hogy a kezünk fertőtlenítésével hatékonyan megvédhetjük magunkat és másokat is a vírusoktól és baktériumoktól, azt is érdemes tudni, hogy mit tud a kézfertőtlenítő. Hogyan válasszunk kézfertőtlenítőt megfelelően?

Hogyan alkalmazzuk, és mekkora védelemre számíthatunk a használatával.

Kétféle kézfertőtlenítő létezik: az alkoholos és nem alkoholos. Az alkoholos kézfertőtlenítők etanolt tartalmaznak (60-95%-ban). Ebből következik, hogy a legtöbb kézfertőtlenítő tömény alkohololdat. Az alkohol mellett azonban vírus-, és baktériumellenes hatóanyagok is vannak. Az alkoholos kézfertőtlenítőkben klórhexidin, míg a nem alkoholos kézfertőtlenítőben benzalkonium-klorid is található az alkohol mellett. A klórhexidin önmagában is remek vírus-, és baktériumölő tulajdonságú anyag és fokozza az alkohol hatását. A benzalkonium-klorid antibakteriális tulajdonságai mérsékeltek, így az önmagában nem elegendő. Kijelenthetjük tehát, hogy az alkoholos kézfertőtlenítők hatékonyabbak, amennyiben elég tömények. Ez azt jelenti, hogy az alkoholtartalmuknak meg kell haladnia a 60%-ot, a MaxWash kézfertőtlenítő család 70% alkohol tartalmával biztosítja, hogy elpusztítja a baktériumok és vírusok 99,9%-át. Így lehetünk biztosak abban, hogy védelmet adnak a baktériumok, vírusok és kórokozók ellen. Egyes kézfertőtlenítők tartalmaznak még illatanyagokat, és színezéket is. A MaxWash kézfertőtlenítő folyadékok színezék és illatanyag mentesek.

Amikor kézfertőtlenítőt választunk fontos, hogy amennyiben allergiásak vagyunk az illatanyagokra, az illatanyaggal ellátott kézfertőtlenítőket mindenképp kerüljük. A MaxWash kézfertőtlenítő folyadékok nem csak lanolint, hanem glicerint is tartalmaznak. A glicerin ugyanis vízmegkötő. Növényi és állati zsírokban is megtalálható, bőrazonos, hiszen a mi bőrünkben is megtalálható. Kivonja a vizet bőrünk alsóbb rétegiből, ezzel növeli a felsőbb rétegekben található vízmennyiséget. De mit is jelent mindez? Védelmet biztosít kezünknek az alkohol szárító hatásával szemben. Ahhoz hogy a megfelelő kézfertőtlenítőt kiválaszuk nincs más dolgunk, mint szem előtt tartani, hogy az alkoholos kézfertőtlenítők gyorsan csökkentik a kezünkre került kórokozók és baktériumok számát. Illatanyaggal ellátott és illatanyag mentes kivitelben is hozzájuthatunk. A glicerin segítségével pedig védhetjük a kezeinket a kiszáradástól.

Ideális választás a MaxWash kézfertőtlenítő folyadék azok számára is , akik esetleg allergiásak, mert színezék- és illatanyagmentes és azoknak is akiknek a kezük bőrének kiszáradásának megelőzése is fontos.

Javasoljuk, hogy szeretteik, barátaik, kollégáik, embertársaink és természetesen saját maguk védelmében tekintsék meg a MaxWash kézfertőtlenítő család széles választékát! Amelyek praktikus kiszereléseivel bárhol kéznél lesznek.