Mosogatási tippek nagyanyáinktól

Minden nő és férfi rémálma a mosogatás! Szerencsés, aki elbüszkélkedhet a baráti társaságban, vagy a munkahelyén, hogy helyette a gép mosogat. Akiknek nincs mosogatógépük vagy van, de elégedetlenek azok hatékonyságával, vagy a csillogó üvegpoharakat szeretik, nekik marad a kézi mosogatás. Mindenki találkozott már zsíros, olajos edényekkel, odaégett szennyeződésekkel és nem utolsó sorban a rettegett vízkővel, nekik ajánljuk a mosogatási tippek cikkünkket.

Nagyanyáink tippjeivel szórakoztatóvá, de legalábbis érdekesebbé változtathatjuk a mosogatást.

Nagyanyáink nem rendelkeztek a ma forgalomban lévő számtalan mosogató és súrolószerek egyikével sem, mégis patyolat tiszta edények, poharak és tálak sorakoztak a polcaikon. Házi szereket vetettek be a mosatlan edények megtisztítására.

Íme néhány tipp nagyanyáinktól:

A zománcos edények ma már talán nem olyan divatosak, egy jó háziasszony viszont tudja, hogy tartósabbak mai divatos társaiknál. Az sem elhanyagolható hogy az ételek is máshogy készülnek ezekben. Ha már mi is beszereztük ezt a remek edényt, ideje nagyanyáink tippjét alkalmazni megtisztításához. Nedvesítsük be az edényt, majd súroljuk át alaposan sóval. Az edény újra eredeti fényében fog pomázni és hosszú ideig meg is tartja pompáját.

Ha már a sónál tartunk, tisztítsunk megy egy serpenyőt is az odaégett ételtől. Öblítsük le vízzel a serpenyőt, majd vastagon szórjuk be sóval. Hagyjuk állni rajta pár órát. Ezután el tudjuk távolítani az odaégett részeket.

A só segítségünkre lesz az erősebben szennyezett zsíros tányérok megtisztításában is. Kevés sót tegyünk egy nedves rongyra és azzal dörzsöljük a problémásabb részeket. Tányérjaink garantáltan zsírmentesek lesznek.

Poharainkat és üvegből készült edényeinket is ragyogóvá varázsolhatjuk nagyanyáink tippjeivel. Jöhet az ecet! Tegyük az ecetet a vízköves részekre és hagyjuk, hogy dolgozzon. Pár perc elteltével már jöhet is a MaxWash mosogatószeres kézi mosogatás. Ragyogó lesz a csillogás.

Ha citrom és szódabikarbóna keverékéből kenhető pasztát képezünk, könnyedén súrolhatjuk meg ételfoltos edényeinket. Már csak le kell öblítenünk és a látvány, magáért beszél.

A szódabikarbóna féltve őrzött porcelánjaink megmentője. Szódabikarbónába mártott nedves ronggyal óvatosan tisztítsuk meg a szennyezett részeket. Különös figyelmet fordítva a porcelán festett részire.  Majd ezután meleg vízben mosogassuk el MaxWash mosogatószerrel. A festett részek garantáltan nem fakulnak meg.

Egy kevés só, ecet, citrom vagy szódabikarbóna és edényeink szebbek, mint új korunkban. Hála nagyanyáink remek tippjeinek. Ha minden mosogatáskor alkalmazzuk ezeket, nem csak edényeink ragyogása lesz a nyeremény. Még rengeteg pénzt is spórolunk. És nem utolsó sorban remek praktikákat tanultunk.

Nagyanyáink mosogatási tippjei tökéletesen egészítik ki a MaxWash mosogatószereit, bár önálló használatuk is tökéletes megoldást biztosítanak.

A MaxWash mosogatószerek nemcsak hatékonyak, de kellemes illatúak is.

A hatékony mosogatás érdekében tekintsd meg a MaxWash mosogatószer kínálatát!