Miért használjunk kézfertőtlenítőt?

Minden emberben jogosan merül fel a kérdés,  hogy miért használjunk a kézfertőtlenítőt? A válasz egyáltalán nem bonyolult: a kézfertőtlenítő megvéd a lehetséges fertőzések kialakulásától, és terjedésétől.

Ez különösen fontos influenza vagy egyéb megfázásos időszakban.

Hiszen a kezünkre került fertőzések, kézfertőtlenítés hiányában könnyen bejutnak a szervezetünkbe. Ez egy nagyon hatékony eszköz arra, hogy a bőr felületén kialakult fertőzést csökkentse, és a fertőzés terjedését megakadályozza. A kézfertőtlenítés fontosságáról mindenki olvasott már cikkeket, hiszen a WHO irányelvei azt mutatják, hogy még mindig jelentős hiányosságok mutatkoznak a kézhigiénia területén. Pedig a kéz fertőtlenítése a legfontosabb kell, hogy legyen az esetleges fertőzések megelőzése és terjesztése szempontjából. A MaxWash csapata számára kifejezeten fontos a tisztaság és a higiénia.

A kézfertőtlenítés területén számos praktikus kiszerelésben elérhető a MaxWash kézfertőtlenítő.          A célzott kézfertőtlenítés tehát nem csak megóv minket a fertőzésektől, de a fertőzések terjesztését is meggátolja. A kézfertőtlenítő egyik pozitív tulajdonsága a szappannal szemben, hogy használatához nincs szükség víz használatára. Ez különösen fontos szerephez juttatja a kézfertőtlenítőt.

Miért használjunk kézfertőtlenítőt? Számos esetben ugyanis, pl. tömegközlekedésen, vagy olyan nyilvános helyeken, ahol nincs lehetőségünk szappannal kezet mosni, rendkívül hasznos. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy fel kell hagynunk a szappannal történő, meleg vizes kézmosással. A legtisztább folyamatok elvégzése közben is szükség van a kezek fertőtlenítésére, mert bőrünk mélyebb rétegeiből kerülhetnek mikrobák a bőr felszínére. Azt a fontos tényt sem szabad szem elől téveszteni, hogy pl. orrunk érintésekor is szennyeződhet a kezünk, vagy amikor tüsszentés közben a szánk elé tesszük.

Ezért használjunk kézfertőtlenítőt a különböző munkafolyamatok megkezdése előtt és a különböző munkafolyamatok elvégzése közben is. A kézfertőtlenítőket elsősorban jó antimikrobális hatásuk és gyors behatási idejük miatt használjuk. A kézfertőtlenítőben található alkohol kicsapja a vírusok- és egyéb baktériumok külső fehérjéit. Ennek hatására annyira megváltozik a szerkezetük, hogy már nem képesek ellátni funkciójukat, vagyis működésképtelenné válnak a vírusok és a baktériumok is.

Mindazok mellett tehát, hogy egy kézfertőtlenítő megmenthet bennünket olyan helyzetekben, amikor nincs lehetőségünk szappannal kezet mosni, nem elhanyagolható a rendkívül jó vírus- és baktériumölő tulajdonsága is. Használjuk tehát a szappanos kézmosás mellett, rendszeresen.

Javasoljuk, hogy szeretteik, barátaik, kollégáik, embertársaink és természetesen saját maguk védelmében tekintsék meg a MaxWash kézfertőtlenítő család széles választékát! Amelyek praktikus kiszereléseivel bárhol kéznél lesznek.