Miért fontos az alapos kézmosás?

Az alapos kézmosás fontosságára már az óvodában megtanítanak bennünket, mégis vannak, akik elfelejtik a fontosságát. Azt gondoljuk egy remekbe szabott kézfertőtlenítő használatával megspórolhatjuk az alapos kézmosást. Ez merő tévedés. Ha ugyanis szemmel láthatóan is piszkos a kezünk, a kézfertőtlenítők önmagukban nem elég hatékonyak, hiszen a koszt nem távolítják el. Vírus- és baktériumölő hatásukat csak ott tudják kifejteni, ahol hozzáférnek. Egy szennyezett, koszos kézen, kevés olyan felület található.

A kezünk fontos szerepet kap a fertőzések továbbvitelében, hiszen a felületén sokkal több a kórokozó, mint azt gondolnánk.

Talán sokan meglepődünk attól a ténytől, hogy a kezek sokkal nagyobb valószínűséggel okoznak megbetegedéseket, mint a nyilvános helyek koszos felületei. Egyetemi kutatások bizonyítják, hogy a különböző felületeken lényegesen kevesebb a baktérium, mint a kezünkön. Egy átlagos emberi kézen, akár 10 millió baktérium is előfordulhat. Nemcsak akkor kell tehát kezet mosnunk, ha az láthatóan piszkos. Ezért tehát a legmegfelelőbb az, ha szappannal fél percig dörzsöljük a kezünket. Egy alapos, kellő ideig és megfelelően végzett kézmosással a betegségek (légúti és a hasmenéses) nagy része megelőzhető.

Milyen az alapos kézmosás? A kézmosáshoz mindig legalább langyos, folyóvizet használjunk. Lehetőség szerint a folyékony szappant részesítsük előnyben a szilárd szappanok helyett. Ha szilárd szappannal mossuk meg a kezünket, annak felületén megtapadnak bőrünk baktériumai, és ott nagyon könnyen el is szaporodnak. Az is nagyon fontos, hogy a kézmosásnak legyen mechanikus hatása, a kezeinket dörzsöljük össze, a szappant is jól habosítsuk fel. Ami talán a legfontosabb, hogy legalább 30 másodpercig tartson úgy, hogy megmossuk a kézháti részeket, az ujjbegyeket, és a hüvelykujjat is. Ezek a részek sajnos gyakran kimaradnak a kézmosásból. A körmök alatti szennyeződéseket körömkefével távolíthatjuk el.

Otthonunkba érkezés után a legfontosabb dolgunk egy alapos kézmosás legyen!

Gondoljunk arra, hogy a sok ember által használt tárgyak felületén mennyi szennyeződés, kosz és mikrobák tapadhatnak meg. Ezeket megfogjuk, és már visszük is a kezünkön a legkülönfélébb kórokozókat. A fenti tanácsok megfogadásával könnyen elkerülhetjük a nem kívánt betegségeket.

Javasoljuk, hogy szeretteik, barátaik, kollégáik, embertársaink és természetesen saját maguk védelmében tekintsék meg a MaxWash kézfertőtlenítő család széles választékát! Amelyek praktikus kiszereléseivel bárhol kéznél lesznek.