A kézfertőtlenítés szabályai

A kézfertőtlenítő szerek adta remek lehetőségekkel mindannyian tisztában vagyunk, hiszen valamennyien élveztük jótékony hatását, amikor nem volt adott a lehetőség a vízzel és szappannal történő alapos kézmosásra. A kézfertőtlenítők tehát mindenképp jó alternatívát nyújtanak, de csak abban az esetben, ha helyesen használjuk őket. Kézfertőtlenítés szabályai fontosak a higénia betartáshoz.

Íme, néhány fontos szabály a helyes használathoz:
    • Mindig ellenőrizzük a kézfertőtlenítő alkoholtartalmát, hiszen csak az olyan fertőtlenítő véd a baktériumokkal és vírusokkal szemben, amelyik legalább 60%-ban tartalmaz alkoholt. A MaxWash kézfertőtlenítő folyadékok 70% alkohol tartalmával biztosítja, hogy elpusztítja a baktériumok és vírusok 99,9%-át.
    • Használjuk a megfelelő mennyiséget, ez kb. 6-7 grammot jelent (egy kisebb diónyi), ez megfelelően benedvesíti az egész tenyeret, a külső és belső oldalakat is egyaránt
    • Ügyeljünk arra, hogy megfelelően oszlassuk el a kezünkön, eljuttatva ezzel a kézfertőtlenítőt nemcsak a tenyerünkre és kézfejünkre. Az ujjaink közé, az ujjvégekre, és természetesen a hüvelykujjunkra is. (Ez az ujjunk általában a kézmosások alkalmával is kimarad.) Ez azért nagyon fontos, mert a kézfertőtlenítő csak közvetlen kontaktus esetén képes elpusztítani a baktériumokat és vírusokat
    • A kellően eloszlatott kézfertőtlenítőnek időt kell hagynunk a száradásra. Ez kb. 7-10 másodperc. Ezalatt az idő alatt, ne nyúljunk semmihez, várjuk meg, amíg a kezünk ismét száraz nem lesz.
    • Amennyiben a kezünk sérült, vagy vérzik, inkább kerüljük a kézfertőtlenítők használatát
Egyes kézfertőtlenítők jelentősen kiszárítják kezünk bőrét.

Érdemes tehát olyat használnunk, amely fertőtlenítő és hidratáló hatás együttes kombinációja. A MaxWash kézfertőtlenítő folyadék tartalmaz lanolint és glicerint is, segítve a bőrünket a kiszáradástól. Amennyiben nem rendelkezünk ilyen kombinált kézfertőtlenítővel, mindenképp használjunk utána hidratáló krémet. Ha kisebb kiszerelésben vásároljuk meg a kézfertőtlenítőt, gyakrabban használhatjuk őket, hiszen remekül elférnek a táskánkban vagy a zsebünkben is. A MaxWash kézfertőtlenítő családban megtalálhatjuk a számunkra ideális kiszerelést. Javasoljuk, hogy a 135 ml-es vagy a 200 ml-es esetleg a 250 ml-es kiszerelésűeket hordjuk magunkkal. Így nem okoz majd kellemetlenséget, ha különösen fertőzött felületekkel találjuk szembe magunkat. (pl. nyilvános wc, kilincsek, vagy a tömegközlekedés kapaszkodói). A kis méretük miatt a zsebünkben is elférnek. Otthonainkba célszerűbb az 500 ml-es szórófejes kiszerelésűt választani, de közepes vagy nagyobb forgalmú üzletekbe, irodákba az 5 literes MaxWash kézfertőtlenítő beszerzését ajánljuk, mert azokból gyorsan, gazdaságosan utántölthetjük a kisebb flakonokat, nem beszélve arról, hogy így kisebb lesz az otthonunk, irodánk műanyagfelhasználás is.

A kézfertőtlenítés szabályai betartásához elég tehát ezt a pár lépést elsajátítanunk. Egyszerűbb és gyorsabb, mint egy kézmosás. Itt azonban fontos megjegyeznünk, hogy semmiképpen ne használjuk csak és kizárólag a kézfertőtlenítőket a szappan helyett. A legcélravezetőbb, ha a jól bevált szappanos kézmosást alkalmazzuk és emellett rendszeresen alkalmazzuk a kézfertőtlenítőket, jó vírus- és baktériumölő hatásuk miatt.

Javasoljuk, hogy szeretteik, barátaik, kollégáik, embertársaink és természetesen saját maguk védelmében tekintsék meg a MaxWash kézfertőtlenítő család széles választékát! Amelyek praktikus kiszereléseivel bárhol kéznél lesznek.