A kézfertőtlenítés menete

A kézfertőtlenítés, mondhatnánk, mai modern világunk új találmánya. Ami, természetesen nem gond, hiszen szappan és folyóvíz hiányában remek szolgálatot tesz a kézfertőtlenítő. De mi is a kézfertőtlenítés menete? A kézfertőtlenítés, minden olyan kézfertőtlenítő szerrel végzett kézmosási eljárás, amely során a kézfertőtlenítő szer használatával, a kéz felületén lévő mikrobák számát a megfelelő mértékben csökkentjük. A kezünkön található kórokozókat elpusztítjuk, illetve fertőző képességüket megszüntetjük.

Víz hiányában, számos alkalommal kell fertőtleníteni a kezeinket.

Wc- használat vagy orrfújás, illetve olyan tevékenységek után, amelyek során a kéz fertőződhet, szennyeződhet. A legfontosabb a kezünk fertőtlenítése, amikor olyan munkafolyamatokba kezdünk, amikor fogyasztásra alkalmas élelmiszereket kell kézzel megfognunk. Ez akkor is fontos, ha külső szennyeződés nem érheti a bőrünket, mert a bőr mélyebb rétegeiből is kerülhetnek mikrobák a bőr felszínére. Használjuk helyesen a kézfertőtlenítő folyadékot! Egyes kézfertőtlenítők használata irritálhatja, kiszáríthatja és károsíthatja a kéz bőrét, mivel vizet von el a bőrsejtekből.
A MaxWash kézfertőtlenítő folyadék glicerint és lanolint is tartalmaznak, így nem szárítják a kéz bőrét, az általános kézápolási gyakorlatainktól nem kell eltérnünk. Ezért is ideális megoldást biztosítanak a kézfertőtlenítésre, akkor is mikor ezt naponta gyakran végezzük.

Lássuk, hogy mi is a helyes alkoholos kézfertőtlenítés menete:

  1. Az adagolóból juttassuk a megfelelő mennyiségű kézfertőtlenítő szert a tenyerünkbe.
  2. Ezután dörzsöljük össze a tenyerünket.
  3. Az egyik kéz tenyerét dörzsöljük a másik kéz kézfejéhez úgy, hogy közben az ujjainkat összefonjuk. Ezt a mozdulatot a másik kezünkkel is ismételjük meg.
  4. A tenyerünket is dörzsöljük össze úgy, hogy közben az ujjainkat is összefűzzük.
  5. Az egyik kéz tenyerével úgy kell dörzsölnünk a másik kéz ujjainak hátát, hogy az ujjaink horogszerűen összekapcsolódjanak. Ezt váltott kézzel is meg kell ismételnünk.
  6. Ezután markoljuk meg az egyik hüvelykujjunkat és alaposan dörzsöljük át a kézfertőtlenítővel. Ezután ismételjük meg a műveletet az ellentétes hüvelykujj esetében is.
  7. Utolsó lépésként, az egyik kéz ujjbegyeit dörzsöljük a másik kéz tenyeréhez, körkörös mozdulatokkal. Ismételjük meg a másik kezünkön is az előbb leírtakat.
  8. Miután a kézfertőtlenítő megszáradt, a kezeink biztonságban vannak a baktériumokkal szemben.

Javasoljuk, hogy szeretteik, barátaik, kollégáik, embertársaink és természetesen saját maguk védelmében tekintsék meg a MaxWash kézfertőtlenítő család széles választékát! Amelyek praktikus kiszereléseivel bárhol kéznél lesznek.