A kézfertőtlenítés fontossága

A kezünk sok mindent elárul rólunk. Ezért nagyon fontos, hogy kellő gonddal és alapossággal ápoljuk, gondoskodjunk a bőr megfelelő ápoltságáról. A kézápolás mellett nagyon fontos figyelmet fordítanunk a kezek fertőtlenítésére is. Miért fontos a kézfertőtlenítés? A tiszta kéz fontos szerepet játszik a betegségek megelőzésében és tovább adásában is. A WHO (Egészségügyi Világszervezet) felmérése rávilágít arra, hogy a betegségeket előidéző kórokozók kb. 85%-a kezeken keresztül jut el hozzánk, majd tovább adjuk azt egy másik embernek. Pl. egy beteg ember tüsszent, kezét a szája elé tartja, majd ezzel a kézzel fog meg mindent a környezetében, kórokozók ezreit hagyva az általa érintett felületeken. Az őt követő emberek is érintkeznek ezekkel a felületekkel, majd nyúlnak az arcukhoz, a szemhez, az orrhoz vagy épp enni kezdenek. A kézfertőtlenítés fontossága elősegítik, hogy a fertőzések, vírusok és baktériumok eljussanak más, egészséges emberekhez. Így jutnak a kórokozók az egészséges ember légcsövébe vagy a tápcsatornájába.

A kézfertőtlenítés a legfontosabb az alábbi esetekben:
  • Ha hazaértünk az otthonunkba
  • Wc- használat előtt és után
  • Tüsszentés vagy orrfújás után
  • Állatokkal való érintkezés után
  • Főzés előtt és közben
  • Pénz érintés után, hiszen a pénz az egyik legszennyezettebb eszköz, amelyet megérintünk
  • Sminkelés előtt
  • Kontaklencse kivétele előtt és behelyezésekor
  • Betegekkel történő találkozás előtt és után
  • a COVID 19 vírus helyzetre való tekintettel használjuk rendszeresen, amikor olyan helyzetbe kerülünk

A helyes kézmosás/fertőtlenítés elvégzésével megakadályozható a fertőzések kialakulása, és továbbvitele. A kezeinket csak vízzel megmosni nem elegendő, még annak biztos tudatában sem, hogy a meleg vizes, szappannal történő alapos kézmosás rendkívül hatékony a fertőzések elpusztításában. A kéz fertőtlenítése során ugyanis a kéz bőrfelületén található szennyeződéseket, kórokozókat és még az apró mikrobákat is eltávolítjuk. Ezzel biztosítva, hogy kezünk nem csak tiszta, de baktérium- és vírusmentes is legyen. Kezünk fertőtlenítéséhez bárhol használhatjuk a MaxWash kézfertőtlenítő folyadékot, mivel számos praktikus kiszerelésben elérhető. A szilárd szappanon megtapadnak a betegségek kórokozói. Ezzel lehetőséget biztosítanak a kórokozók megszerzésére és általunk történő továbbadásra is. Ha rögződik bennünk a kézfertőtlenítés fontossága és helyes elsajátítása, csökkentjük egy légúti vagy emésztési megbetegedés kockázatát. A kézfertőtlenítés fontossága tehát, hogy ne szerezzünk, és ne továbbítsunk betegségeket a kezünk által.

Javasoljuk, hogy szeretteik, barátaik, kollégáik, embertársaink és természetesen saját maguk védelmében tekintsék meg a MaxWash kézfertőtlenítő család széles választékát! Amelyek praktikus kiszereléseivel bárhol kéznél lesznek.